Tipscentralen

145 kommentarer

 1. Personlig assistent, drömjobbet skriver:

  jag har redan haft mitt drömjobb. jag arbetade som personlig assistent åt en delvis förlamad bitter alkoholist vi kan kalla T. arbetstiden var mellan 09.00 -15.00 men T var mer på pigg på att klämma i sig en kvarting explorer, än att ha någon assistent där. så efter att jag hade bäddat sängen, klätt på honom, handlat sprit och cigg, hämtat mat från servicehuset, ätit lunch med honom och brett några smörgåsar inför kvällen och diskat, så kunde jag gå hem. två, max tre timmar kunde det ta. han tyckte att jag kunde ta ett extra lunchpaket åt mig själv när jag hämtade hans mat från servicehuset, vilket han inte betalade för eftersom personalen inte hade någon koll på vem som hämtade mat för vems räkning, eller om de skulle skriva upp maten. att arbeta som personlig assistent kan ibland vara ett guldjobb.

 2. Sjukskriven skriver:

  Eftersom jag hatar mitt skitjobb så brukar jag sjukskriva mig rätt mycket. Ett enkelt sätt att få några dagar ledigt sådär. Men i våras var jag så ofta sjuk så att försäkringskassan startade en utredning om mig. De kom fram till att miljön på mitt jobb var alldeles för stressig. Så arbetstempot skulle sänkas och personalrummet rustas upp. Så nu är t.o.m. mina jobbarkompisar glada över att jag var borta så ofta.

 3. Dagsjukvården, feriepraktik skriver:

  Var feriepraktikant på psykiatrisk dagsjukvård förra sommaren. Patienterna var endast där några timmar på förmiddagen, på eftermiddagen fanns det därför inget för mig att göra. Ofta slutade det med att jag sov i patienternas soffa eller kollade på video. En härlig tid!

 4. Kommunal skriver:

  Jag får närmare 90 spänn i timmen för att sitta på MSN hela dan. Sover så fort ingen ser mig, och tar långa toabesök. Det är jag värd, så mycket som jag måste ställa om tidsrytmen för att kunna ”jobba”.

 5. Städa skriver:

  Jag städar, och då jobbar jag visserligen ensam vilket är synd, men å andra sidan har jag tillgång till städskrubb (speciella städredskap, rengöringsmedel osv) förråd (tvål papper glödlampor lysrör handdukar osv) samt över tjugo kontor (pennor papper allehanda kontorsmareriel). Då jag städar på ett socialkontor brukar jag sätta ut ett litet lager toarullar på alla besökstoaletter om någon av besökarna skulle behöva dryga ut kassan lite. Sen jobbar man en timme och skriver tre i timrapporten. Dessutom har de timlånga personalmöten när jag har tillgång till internet och cafeteria helt i lugn och ro!

 6. Dryga ut festivalkassan skriver:

  Jag jobbade på ett ställe som sålde glass och korv. Det var oftast sjukt stressigt och enormt varmt i den lilla kiosken. Vi som jobbade fick betalt i provision, som såklart var fördelaktigt uppdelat för ägaren. Ägaren hade även en rävfarm vid sidan av som stack i ögonen på mig. För att jävlas och för att få råd att åka på festivaler och gå ut och supa så började jag sno ur kassan. Det var ingen riktigt kassa där man slog in beloppen, utan alla pengarna lades i ett skrin. 1 en månad snodde jag ungefär en tusing i veckan. Kändes riktigt skönt.

 7. Skicka hem prao-elever skriver:

  På vårat jobb brukar de ta i prao-elever varje år. De får göra massa jävla skitjobb och det känns helt ruttet att de skall slita röven av sig för inga pengar alls. Så vi jag brukar skicka hem dom så fort chefen gått för dagen eller de dagar då han inte jobbar. Då kan de dra och bada eller tjuvröka istället.

 8. Pressbyrån skriver:

  Att jobba på pressbyrån är bland de värsta jobb man kan ha. Men eftersom vi råkar ut för mycket snatteri så är det lätt att sno saker själv utan att det märks. Och det är ju bra.

 9. Tillbaka på jobbet skriver:

  nu är man tillbaka på jobbet. suck! jag hatar när sommaren håller på att ta slut. men igår snodde jag iaf. en dvd-spelare ifrån jobbet. ingen vet att det var jag eftersom jag inte var schemalagd igår. ha ha ha…

 10. Sjukhus regerar skriver:

  Mitt sommarjobb som ger en utdelning på 71:-/timmen har drygats ut något otroligt av min nya hobby: Snatteri. Under de fyra veckor som jag nu jobbat har jag snott följande: Kanyler(till piercing) Desinfektionsmedel(till piercings) Toalettpapper (Tre rullar) Bröd(En limpa hem plus otaliga mackor där) Diskhanddukar Två par mjukisbycor(Ett par fick min kompis i present) Två böcker Massor med Mariekex och Smörgåsrån + Frukt Sjukhus är ett underbart ställe att jobba på.

 11. Stöld någon? skriver:

  Har jobbat lite på lager och även om jag inte är så mycket för maskning då det blir fruktansvärt tråkigt har jag hittat lite varor som var värda att plocka på sig. Under 4 veckors tid snodde jag varor för ca tretton tusen kr. Det känns bra att jobbet förlorar på min anställning.

 12. Prenumerationer skriver:

  jag har flera gånger beställt prenumerationer på tidningar jag vill ha till mitt jobb. chefen tror väl att de är gratis eller nått. de hamnar iaf. i fikarummet eller på hans kontor. och då är det ju bara att sno hem dem eller ge bort dem till jobbarpolarna.

 13. Kontor-spela skriver:

  Ifall du jobbar framför en dator på kontor eller liknande kan det bli riktigt långtråkigt, då sitter det inte fel med ett dataspel att fördriva tiden med. Ofta så går det inte att installera dataspel, men på en site som http://www.funzone.se finns massa webspel du kan spela dirket i browsern utan någon installation!

 14. Stölder ur kassan skriver:

  Jobbar du med kassahantering? Vill ha en större bit av kakan men vill inte torska? Sno ela kassan och polisen kopplas in. Plocka hellre små summor varje dag, sänk omsättningen och få mer att shoppa för. Så här; Skit i att slå in delar av pengarna som går in i kassan. När du har läge tömmer du kassan på det belopp du skitit i att slå in. Eftersom pengarna inte registreras så fattas heller inga pengar. Bäst är om du själv (eller någon du ”jobbar” med) räknar kassan vid stängning. Kan vara lite svårt i början och huvudräkning är ett måste men om du snackar ihop dig med några arbetskamrater så kommer det att funka perfekt. Bästa kassorna är inträdeskassor, lättast att hålla koll på summan. Försök att hålla summan ni tar ut på under 10% av kassan så inga chefer börjar undra och om nån frågar så var det en ”ganska lugn dag idag”. Håll ihop och spendera gott. Vi är tre som jobbar så här på min arbetsplats och vi plockar ut mellan 900:- och 1200:- extra att dela om dan.

 15. Parkeringsvakt skriver:

  Jag har jobbat som parkeringsvakt/biljettförsäljare vid en badstrand de två senaste åren. Det första året fick jag 50 spänn timmen och nöjd med det (jag var ung och dum). Den andra sommaren märkte jag snabbt att det kom kanske 1/8 mer bilar än förra året. Eftersom parkeringen är lika stor som halva Öland syntes det ingen skillnad, så jag kunde sno 100-200 spänn per dag och fortfarande ha samma dagskassa som året innan. Rättvist med tanke på min större erfarenhet i branschen. Nästan en hel dag ökade jag till och med avgiften till 20 istället för 10, men kom på att det var alldeles för stor risk för att fortsätta med. 1000 spänn extra i fickan på en dag! I jobbet ingick det också en glass per dag i kiosken som hade samma ägare som parkeringen. Det blev minst 10 glassar per dag lite beroende på vilka som stod i kassan.

 16. Ta en extra rast på Posten! skriver:

  Jobbade på Postens sorteringsterminal. För att få lite extra rast brukade jag och mina arbetskamrater ta en blå back ( sådan som man lägger den färdigsorterade posten i) och ”råka” sätta på den röda nödstoppsknappen då stannade hela produktionen 15 min och alla fick rast. Detta ledde till att driftledarna var tvungna att rycka in i slutet på skiftet för att få ut posten i tid. Att sitta och läsa vykort eller tidningarna som man sorterade var också ganska trevligt när man inte pallade jobba, ( detta är förbjudet enligt postens policy så håll koll när ni gör det). Fanns även telfoner lite här och var i terminalen som var till för att ringa inom terminalen men med en kod kunde man ringa både mobil och hemnummer, den koden var allt mera känd bland dom flesta som arbetade där. Ofta kom det en massa paket från dvdon.se då tog man ett par paket i byxmidjan. Posten har ett sätt att kontrollera att man lägger rätt post i rätt lådan och skickar lådan rätt, man ska sätta sin personliga stämpel på orderlappen, men det sket vi oftast i för det var så stressigt i slutet på skiftet och vi orkade ju inte få skit från chefen för att vi var trötta och stressade. Ett bra tips är att ta reda på all info hur maskinerna funkar, oftast är driftledarna ganska kassa på maskinerna. Men det bästa tipset är att inte börja jobba på Posten alls för det är underbetalt skitjobb!

 17. Lärare skriver:

  Om man jobbar som lärare finns det en massa finfina saker man kan göra för att förbättra för sig själv. Jag jobbade som musiklärare och kom verkligen inte överens med rektorn på skolan. Behöver jag nämna att detta inte direkt förbättrade min arbetsdisciplin? De dagar jag var sjuk nämnde jag såklart inte detta för rektorn, jag hörde endast av mig till någon kollega jag litade på som satte upp en lapp på min dörr, ingen karensdag. När jag inte kunde ha lektioner så satte jag endast upp en lapp på min dörr och hoppades att rektorn inte skulle märka det. Sen är det guld värt ifall man har tillgång till ett rekvisitionsblock. Jag har drygat ut min kassa med hjälp av inköp åt ”skolan” otroligt mycket. Rektorerna har oftast inte koll på vad som behövs för undervisningen så där går det bra att krydda. ”Vi behöver verkligen den här notboken/gitarren/what ever. Så länge kidsen får bra undervisning så kvittar resten. Har man bra kollegor är även friluftsdagar guld värda. Ledig dag med betald lön. Maska mera!

 18. Tidningsutdelning skriver:

  Detta är både arbetsvägran, samarbete och stöld. Jag delar ut tidningar varje dag, från måndag till söndag. För detta får jag ynka 5000 kronor i månaden. Jobbar från 3-5 varje morgon, funkar för mig men uselt betalt är det. Jag hämtar mina tidningar nära en mack där det arbetar en schysst kille. Varje dag ger jag honom mina överblivna tidningar (5 stycken). I gengäld får jag varm chokladmjölk, som är gött om det är kallt, och saker som ska komma ut men som han får provexemplar av. Jag får också grejer (ofta godis) som han har bakom disk för att ge bort när de har kampanjer – Typ köp 6 öl och få en xxx. Funkar skitbra och ska fortsätta med det. Ibland har vi totalutdelning också. Totalutdelning är att man ska dela ut reklam eller extratidning till alla på distriktet man går på trots att dom inte beställt eller prenumererar på det. Detta skiter jag alltid i, dom kollar det inte. Perfekt. Jag häller ut mycket reklam ur tidningarna jag får också om dom är väldigt tjocka nån natt, det bästa är om det är lakerat och glänsigt papper, då är det lätt att få ut dom och det gå snabbt. Vipps så är tidningarna mycket mycket lättare och allt går mycket snabbare. När vi börjar och slutar delar ut så ska vi skicka sms för att dom ska hålla reda på oss så att vi inte blir överfallna eller nåt så att dom kan ringa polisen om vi inte smsar in. Jag gissar att detta också används som ett tidtagarur så dom ser hur lång tid det tar för en utdelare att dela ut så att dom eventuellt kan sänka lönen i framtiden. Är itne säker på detta men i säkerhetsfall så smsar jag med lång tid emellan börjar-smset och slutar-smset. Funkar bra. Dessutom får man ringa in efter handskar och knivar som man ska använda. Detta gör jag ofta så jag har alltid lite handskar liggandes. Det är bra att ha.

 19. Strategitips skriver:

  Det är viktigt att känna till alla bidragssystem. När du gör det kan du bidragsplanera ditt liv. Jag har hållt på i 25 år nu och har det jättebra. Visst har jag jobbat, i snitt några månader per år. Jag har också gått i skola och har en väldigt fin och gedigen utbildning som kan trona i bokhyllan. Först och främst gäller det att ha en bra a-kassa. Därefter skall man plugga varannan termin. En termin är överhoppningsbar tid. Så kan du få tiden att gå i många år. Plugga varannan termin alltså och ta CSN, det kan du aldrig betala tillbaka ändå. Låtsas gärna att du är missbrukare när du besöker AF, då kan de skicka dig på en massa kurser och sånt Det håller några år det också. När du skall skaffa barn så skall du se till att ha hög föräldrapeng. Det kan i vissa fall löna sig med en skenskilsmässa också. Om du skall läsa efter du fått barn, så är det väldigt fördelaktigt. Se bara till att ha en stor lägenhet, så får du också ett högt bostadsbidrag. Att ha en inofficiell hyresgäst är ett bra komplement. Jobba dock inte för mycket vitt, utan skaffa ett svartjobb. Superbra. Jobbar du vitt så se til att ha ett jobb du kan plugga på eller sova om du vill det. Assitansbranschen är bra för båda delar. Omoraliskt är det inte att göra så här, snarare är det så att vi borde sluta med allt byråkratstrunt och införa en medborgarlön, då skulle detta inte ens fungera, men så länge, vänner! Lev och njut. Efter ett tag i detta system jag tillämpar blir du socialbidragstagare, går i konkurs, får skuldavskrivning och nya tänder och slutligen förtidspension.

 20. Prao på Konsum vid odenplan skriver:

  Efter en hård arbetsvecka, som praktikant i konsum, Odenplan är jag mycket besviken. Personalen var jämt och ständigt sura, och gav oss alla skitjobb. Chefen var sarkastisk och skrattade åt våra arbetstider som var mellan 09:00 – och 17:00. Han avslutade veckan med att säga att vi knappt arbetade, och gav oss ingenting. Allt han sade vart att vi skulle kasta kläderna i tvättmaskinen, sedan var det tack och hej. Personalen verkade ha många pauser, men vi vart både utskällda och utskrattade när vi tog en 5 minutersrast på eftermiddagen. Jag råder alla som skall/tänker/vill praoa på konsum vid Odenplan, gör det inte.

 21. Free meals skriver:

  Slavar på vintrarna på ett sjukhem..kompenserar den skrala lönen med att äta två mål mat gratis om dan..Enligt arbetsgivaren får vi inte äta det som blir över efter att vi serverat dom boende. men tjenare..Bättre i min mage än i en soptunna..Samma mat kostar 45 spänn i personalmatsalen..

 22. Bjud på polarna på lunch! skriver:

  När jag jobbade på en av Göteborgs finare restauranger bjöd jag en handfull polare plus allehande hemlösa på lunch, soppor och baguetter. Ofta! Gubben som ägde stället tjänade ändå miljoner på sina fastighetsaffärer, så jag tror inte att han led så mycket av det.

 23. Gotte skriver:

  för att lära dig att maska av en riktig proffsmaskare bör du kolla in Gotte sketcherna på mammas nya killes sida på sr.se

 24. Rekrytera rätt - några säkerhetsaspekter skriver:

  Från en pdf från Svenskt Näringsliv: Svinn och liknande Många företag drabbas av att anställda tar med sig varor och annat hem. I vissa företag utvecklas t o m en kultur där detta betraktas som accepterat, som något som inte ens behöver döljas inför kollegor. För företagen är detta givetvis ett stort problem. Ett företag som köper in varor måste självt kunna få avgöra hur de skall användas. Vid rekrytering kan det vara viktigt att även ta sådana här frågor i beaktande. Sabotage I sällsynta fall finns anställda som saboterar företagets verksamhet. När detta händer finns det nästan alltid en konflikt i botten. Det kan t ex handla om uppsagd personal som raderar hårddiskar. Denna typ av agerande kan sällan hindras vid rekryteringen, men kan förebyggas vid en rimlig och genomtänkt hantering av den personal som sägs upp.

 25. Skriva timmar själv skriver:

  När jag sommarjobbade fick jag skriva ner timmarna själv, att alltid avrunda uppåt och lägga till någon timme här och där när inte chefen hade koll gav lite extracasch. Fett bra!

 26. SE ut att arbete stenhårt skriver:

  Jag arbetade en period som byggarbetare. Det var ”lagom” roligt. Ett enkelt och genialt tips till er som jobbar som byggare är att alltid se till att ha dina arbetskläder skitiga som fan, då ser det ut som att du jobbar stenhårt! Rekommenderas starkt.

 27. Telefonsäljare skriver:

  Jag ringer endast ca 10 samtal per timme. Det är egentligen så att vi alltid ska sitta i ”ready” läge och vänta på att någon ska lyfta luren. Men jag brukar hämta kaffe, läsk, bullar och godis, sen sitta och läsa på aftonbladet och expressen hela dagen. Samtalen? Jo dem rings sista kvarten på timmen. Jätteskönt.

 28. Vårdbiträde skriver:

  Någonting som man kan göra om man jobbar på ett kommunalt äldreboende är att sno med sig landstingets manglade och strukna sängkläder och handdukar hem. Antingen kan man ha dem hemma och lägga dem i den egna tvätthögen när de är smutsiga eller så kan man välja att ta med sig den smutsiga tvätten tillbaka till arbetsplatsen. Där hämtas den nämligen upp några gånger i månaden för att tvättas och manglas. Vid arbetsdagens slut kan man så åter fylla väskan med nystrukna sängkläder efter behov. -Ett enkelt sätt slippa oavlönat hemarbete!

 29. Prao skriver:

  Prao kan var skit, beroende på var du hamnar. Ett tips jag har är att skaffa prao-plats i någon alternativ butik. New age, hippie, alternativ-butiker är i regel mycket trevligare. På gymnasiet hade jag världens bästa praktikplats på lokala hippie-butiken. Personalen var underbar och det var inte det minsta stressigt. Vi sorterade saker, pratade med kunder, drack te och fikade ekologiskt. När veckan var slut fick jag välja presenter som avskedsgåva.

 30. Filmer å dyligt skriver:

  jobbade på en mack ett tag….. närmare bestämt 1 år och under det året fick jag med mig många många filmer, när det va fullsmockatt med folk i butiken gick jag helt enkelt och tog 2-3 filmer och lade backom disken så att det skulle se ut som om det va nån som ville ha dom men inte viste vart dom stod, tog dom bakom disken där det inte e nån video bevakning och lade i skivorna och när arbetsdagen va slut så ”snattade” jag dom enkelt under tröjan, känade bra med pengar på att sälja dom sen efter jobbet hehe. en annan sak är att alla mackor som gick ut på kvällen tog jag med mig ut (kan ha varit ca 20-30 st) och gav till folk som såg ut att bahöva dom och hadde desutom frukost gratis med fett med pålägg på. käka maten även fast ni måste betala för den

 31. Dagis skriver:

  Jag brukar alltid sno hem mat som blir över på daghemmet där jag arbetar. Det kastas ändå men kommunen har givit oss order om att inte ta hem något ändå. Men det gör vi alla fröknar i alla fall.

 32. Köpa skolarbeten skriver:

  Om du har bättre saker för dej än att skriva uppsatser så kan du bara be någon du litar på och som inte har ngt liv och för lite pengar att skriva den åt dej. Du betalar visserligen pengar men under den tiden du slipper skriva skiten så kan du baxa cyklar eller nåt! Om du går till skolan så kan du passa på att sno toapapper, svål, papper, böcker och tänk att ta med dej en matlåda från skolmatsalen eftersom dom ändå slänger resten i soporna.

 33. Ont i magen? skriver:

  När du inte känner för att jobba så gå på toaletten. Ta med dig en tidning och stanna där i en kvart. Gör detta flera gånger om dagen så sparar du en hel del på krafterna. OM någon nu skulle fråga varför du så ofta går på toaletten, så förklara att du har problem med magen, helt enkelt, och att detta beror på all den stress som arbetsgivaren själv är ansvarig för 🙂

 34. Stämpelklockan skriver:

  Välj rätt tillfälle. Dels när det är möjligt t ex när din jobbarkompis vill hem till en fotbollsmaych, sitt sjuka barn eller bara är extra trött på jobbet den dagen. Säg sedan att du kan stämpla ut åt din kollega. Antagligen är det värsta du kan få ett nej. Säger personen ifråga ja kan du räkna med att kunna bli utstämplad själv vid lämpligt tillfälle. Man bör dock hålla sig till att stämpla ut och bli utstämplad ungefär lika många gånger för att inte slita på vänskapen.

 35. Skitlön = lata dagar skriver:

  Mja, ska jag vara ärlig hade vi nog inte gjort så mycket även om lönen hade varit bra. Hur som helst så jobbade jag på ett lager med byggnadsställningsmaterial en varm sommar för några år sedan. Ett fysiskt ansträngande jobb för 65 kr/timmen. När jag jobbade ensam brukade jag hur som helst lägga mig och sova på byggnäten på lagrets loft, fick dock ställa klockan på larm vart 10e minut för att vakna till lite och se om chefens bil stod nere på uppfarten. Det störde inte min sömn så mycket som tur var. När jag jobbade med en annan kille brukade vi mest ligga på taket och sola och snacka skit om chefen. Bara en gång fick vi skit, det var av en underchef som upptäckte att vi gått en halvtimme tidigare på en fredag. Löjligt tyckte vi då det är något utav en tradition på byggen att man inte jobbar efter lunch på fredagar.

 36. Gratis mat skriver:

  Vi som jobbar i mataffär vet att kontrollen på kassaslavarna är jävligt hård. Jag har själv en kamera i nacken när jag sitter i kassan. Men deras övervakning är lätt att undgå. Be en polare komma förbi och ”handla” och dra förbi varorna med streckkoden år fel håll. Polaren betalar med förslagsvis en hundralapp, och får tillbaka fyra tjugolappar, en tia och två femmor. Om man sitter på en kassa där man bara matar in pengar i en automat blir det ju svårt, men man kan ju göra det billigare och dra förbi ett par varor. Tänk på att göra det när det är glest i butiken, man vet aldrig vem gubben bakom i kön skvallrar för om han ser det! PS. Andra butiker kanske har mer avancerade kameror så att det syns vad man stämplar in, men det funkar på min affär i alla fall

 37. Sommarmålare skriver:

  Jobbade som sommarmålare, dvs. jag målade garage för ett hyresområde. Eftersom jag jobbade med en kille som liksom jag var ganska arbetstrött så gick det bra att komma in en timme senare och gå hem en två timmar tidigare. Skönast var att först stämpla in och sen gå och lägga sig bakom de garage vi skulle måla. Där var svalt och inte så soligt och man kunde lätt sova bort tiden. Det tillsammans med en radio fick arbetsdagarna att gå jättefort. Dessutom, när vi väl arbetade, gjorde vi det under parollen ”ju längre tid, ju mer lön”, vilket innebar att jobbet drygades ut ett par veckor pga. att ”det tog längre tid än väntat”, så då kunde vi slappa än mer. Allt som allt jobbade vi nog en två timmar per dag (åttatimmarsdagar). Riktigt skönt. Så tipset blir, om ni är på en stor arbetsplats: Ta lång tid på er, göm er ofta och sporra dina arbetskamrater om du hör dem prata illa om chefen etc. Från tanke till handling är ett ganska stort hopp, men får du dem att tycka illa om arbetet också så har du vunnit hälften av striden! Ha ett bra sommarjobb!

 38. Tips till den händige och hungrige. skriver:

  Jag jobbade ett halvår som montör. På min arbetsplats hade vi ett skåp där man kunde ta verktyg om man råkade göra sönder något. Givetvis var det ingen koll på hur mycket som egentligen gick sönder, det fick vi hålla koll på själva. Då var det rätt enkelt att sno hammare, skruvmejslar m.m. och sedan skriva upp de som trasiga för att hämta nya i skåpet. Lika bra var det att företaget hade ett kylskåp med godis och färdigrätter där betalningen för den inte kollades. Så man åt en gratis färdigrätt till lunch (och la i några enkronor om chefen var i lokalen för tillfället)och när dagen var slut, tog man extra lång tid på sig i omklädningsrummet, tog en sista tur på toaletten, tog några chokladkakor eller godispåsar, stämplade ut och åkte hem.

 39. Att gratisbeställa i baren skriver:

  Som bartender är det ett stort gissel att polare inte vet hur de ska agera när man bjuder dem på saker. De lyckas inte vara diskreta utan riskerar avslöja mina stölder inför gäster, chefer eller tjallar-kollegor. Därför har jag skrivit en guide i hur man som gäst ska uppföra sig när/om man blir bjuden av en bartender. Guiden finns här: http://www.nojesfabriken.org/index.php?berattelser=7

 40. Krackelera bankens ekonomi skriver:

  Organisera bankkunderna för en bank och gå och plocka ut alla sina pengar samtidigt som aktion.

 41. Felproduktion för att minska företagets vinst skriver:

  Vi som gör som jag och står vid ett löpande band dagarna i ända kan ju pröva denna meotd om ni tröttnat på det monotona i ert arbete. Lägg in defekta delar till vad det än är som produceras i paketen, möbeldelar i mitt fall, eller inte lägga i alls om det inte märks, eller fel delar om ni så känner. Bara du eller dina arbetskamrater inte får skit för det är det ju chill, när kunden sen öppnar paketet och inser till slut att han eller hon inte kan få ihop vad det än är så går de till företaget, klagar och får produkten utbytt på företagets bekostnad.

 42. Organiserat övertagande av arbetsplats skriver:

  Jag vet inte om detta skulle fungera i praktiken alls men tror ni som arbetar inom distribution och handskas med pengar varje dag att det är möjligt att successivt köpa upp sin egen arbetsplats och demokratisera den om man ägnar sig åt organiserad stöld från kassan?

 43. Lägg ribban lågt skriver:

  Jag är förskollärare på en förskola (3-5 år) och det skulle kunna vara knäckande om det inte var för att vi enats om att ta det lugnt. Varför ska vi slita med en massa pedagogik när vi får så lite betalt för det har alldeles för stora barngrupper (24 barn på 3 heltidspersonal). Jag tar det lugnt – speciellt när barnen vilar. Då njuter jag av gamla sagoklassiker på band el. CD. Astrid Lindgren hade verkligen en bra berättarröst 🙂

 44. Bibliotek skriver:

  Denna sommaren har jag jobbat kommunalt på stadsbiblioteket. Det är ett halvstort bibliotek och larmar inte sina böcker. Jag fick därför med mig de flesta böcker som verkade bra eller roliga att ha. Ingen märker någonting, och oftast har dom t o m två ex av de flesta böckerna så det gör inget. På bibliotek finns det massa knep att se upptagen ut; stå lite vid en hylla, putta in och ut böcker lite här och var så att det ser ut som att du sätter dom i rätt ordning eller nåt, samtidigt som du läser en bok som du har ståendes i hyllan. Det finns alltid ett kopiator rum med en massa pysselgrejjer man kan sno (Overhead-papper är svindyrt att köpa själv). Dessutom gillar biblotikarier att fika något kopiöst, och det är en väldig fördel.

 45. Prenumerationer skriver:

  Jag har på de senaste 3 arbetsplatserna jag arbetat på beställt prenumerationer till arbetsplatsen. Oftast tror den som tar hand om räkningarna att någon chef eller liknande verkligen beställt dem. Och om inte så kommer iaf. några få ex. utav tidningen komma fram innan företaget som skickar ut dem stoppar prenumerationen. Ett supertips för alla som inte vill slösa dyra pengar på glassiga modemagasin.

 46. Drygt jobb skriver:

  En fördel med kontorsjobb är att man ofta har en dator. En annan fördel när man har sommarjobb är att det inte finns så mcyket personal då. Under en tre veckorsperiod då alla hade semester så min arbetsdag ut så här: – Började dagen med att anlämda i vanlig tid för att verka duktig. Sen vände jag datorn från de andra eller dörren och satte mig rakt upp och sover ca. en timme. Men man ska sova lätt om någon tant ska prata med dig. Sedan efter det surfade jag till det blev fika 9.30. Fikade en halvtimme eller gick jag lite tidigare då de nästan bara snackade strunt. Bara för att sova lite till. Sedan surfade jag ytterliggare en timme tills klockan blev elva. Nyhterna brukar komma då. Sedan jobbade jag en timme. Det viktiga är att hitta något som de inte brukar göra och ta hand om det. Då vet de inte hur lång tid det brukar ta. Efter lunchen klockan tolv måste man sova lite till efter maten. Men bara en kvart. Sen arbetar man en timme till nästa fika ägde rum. Då kan man ta lång tid på sig då alla andra är trötta. Sen går man på toa en kvart och slaggar lite och utför lite behov. Snart är dagen slut och då kan du väl surfa lite till och skriva på sådana här hemsidor.

 47. Bra om de genomskådar en ibland skriver:

  Ett tips från när jag jobbade på ett stort McDonald’s i Dublin. Det var faktiskt bara bra att skiftledarna fattade att jag var en slapp latmask. Då satte de mig att göra en massa skitjobb som att städa toaletter och sortera i frysrummet, eller städa i personalrummen. Eftersom såna grejer görs där skiftledarna inte är i närheten kan man slagga, sno med sig mat och så. På nattpassen gled jag alltid upp högst upp i brandtrappan och sov några timmar (som tur var hade jag sjyssta jobbarkompisar som väckte mig vid stängning). En annan gång städade jag faktiskt toaletterna, med en diskborste som jag tog tillbaka till köket. Synd bara att jag sen bara kunde äta friterade grejer resten av tiden jag jobbade där. Men det bästa var när en knarkare jagade in efter skiftledaren i köket. Jag passade på att stå i vägen (låtsades inte se vad som var på gång) så knarkaren fick tag i honom!

 48. Finnes: mycket god kassavana skriver:

  Utöver allmän lathet,tidsrapportsfusk och toapappersstölder gör jag återköp där jag låtsas vara kund, men slänger kvittot som kunden egentligen borde skrivit på. Ingen har någonsin undrat. Där kan man vinna hundralappar! Som många redan tipsat om kan man ju ta emot kundens pengar och stoppa i fickan och strunta att knappa in i datorn. I vårt kassasystem finns något som heter ”manuell utleverans”. Skitbra om jag vill justera vad som finns i lagret efter att jag packat min väska full. Genom att be om en kassasystemsgenomgång har jag lärt mig mer än bara sälja och ta betalt, och dessutom fått trovärdighet och stämplats med en (självklart falsk) armetsmoral från min arbetsgivare. När jag söker jobb nästa gång kan jag med gott samvete skriva i min ansökan att jag har ”mycket god kassavana”! 😀

 49. Aftonbladet: Så lurar du chefen skriver:

  Så lurar du chefen Tipsen som får dig att se upptagen ut http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,878227,00.html

 50. 2 dagar i dödscellen skriver:

  I Göteborg, närmare bestämt på Stampgatan 38, så ligger ett företag som heter Riktad Networks. De säljer allehanda skräp som har med it att göra. Hur som helst, jag har som många andra i min ålder (runt 20) blivit ditlockad med löften om 15 lökar efter skatt. En fet grundlön. Första dagen så vägrade chefen att svara på några frågor som hade med lön att göra på, och andra dagen så ”råkade” jag säga högt att arbeten baserade ENBART på provision är jävligt oseriöst. Några timmar senare så fick jag sparken, utan att någon vettig förklaring. Har som tur är jobb i Oktober, men ring gärna chefen Arthur där och säg vad ni tycker om? Konstigt att ingen säljare jobbat där längre än 3 veckor… Arthur, lill-hitler; 0736766866