Arbetsförmedlingen eller nackskott?

Semestern börjar närma sig sitt slut, och efter ett par veckor med ännu mer navelpillande än vanligt så känns tanken på att gå upp på morgonen ännu mer avlägsen än den brukar. Glädjande då att få höra att vi inte är ensamma.

“Om valet skulle stå mellan att gå till arbetsförmedlingen och att få ett nackskott, då skulle det bli ett nackskott för vår del.”

Dagens hjältar är Eva och Bengt som i tidningen Corren kommer ut som lönearbetsinkapabla. Deras fräna kritik mot vårt samhälle som vägrar att se att det finns en stor grupp människor som inte kan lönearbeta är helt fantastisk. Lyssna bara på Bengts ord, det är vackrare än den vackraste poesi.

“Konventionellt arbete är uteslutet för mig, samvetsmässigt och intellektuellt, eftersom det framstår som förkastligt både för min egen och för omgivningens välfärd, samt känslomässigt, då det skapar en outhärdlig smärta och nedstämdhet.”

Detta är det roligaste Maska.nu läst i en tidning på länge, trodde vi, tills vi slog upp dagens utgåva av samlingsplatsen för Sveriges största genier i borgerlig dumhet, Svenska Dagbladets ledarsida. Där förklarar man för oss vanliga dödliga löneslavar hur bra det är att Eva och Bengt nu kommer att sluta få socialbidrag. Hur fantastiskt det är att Sverige är på väg in i en ny arbetskultur och hur glada alla vi som jobbar som undersköterskor, chaufförer och fabriksarbetare kommer bli av att Bengt och Eva börjar jobba.

Och vi som för en sekund trodde att vi skulle bli glada för att några hade lyckats slippa undan den eviga olycka som lönearbetet för oss är…