Julen är stulen

Äntligen börjar julen närma sig och med den kommer för många av oss några välbehövliga dagars ledighet. Inför varje jul hör nya rekordsiffror inför julhandeln. Och detta år är inget undantag.

Stölderna bland de anställda inom handlen antas bli rekordstora under julhelgen. Arbetsköparnas organisation Svensk Handels har tidigare under hösten pekat på siffror som visar att Sverige börjar få en allt mer kontinental syn på stölder från sin egen arbetsplats. Men det är inte bara de ökande siffrorna som glädjer oss. Dick Malmlund ordningsvakt i Gallerian berättar att:

Vi har 15 000 handelsanställda som stjäl på jobbet. Förr skämdes man, i dag kan man stämma av med sina kolleger hur mycket man ska stjäla.

För vad hör julen till mer än omtänksamhet mot sina nära kära och kollegor? Att dela med sig är något som för många lyser upp de annars mörka decembermånaderna. Och när julbonusen från arbetsköparen uteblir så väljer många att rädda julstämningen genom att ordna den där lilla bonusen på eget bevåg.

Vå på Maska.nu önskar alla anställda inom handeln en god och fridefull jul!