Tipscentralen

145 kommentarer

 1. Dubbelsälja says:

  Jag sommarjobbade på en båt som biljettförsäljare. Alla försäljare hade var sin kassa på 5000 Pix. Genom att plocka upp kundernas gamla biljetter och sedan sälja dom en andra gång kan du utan problem stoppa summa nummer 2 i din egen ficka.

 2. Sjukhuspengar says:

  Har börjat dryga ut min lön genom att få med mig allehanda prylar från jobbet. De flesta prylar man kan få med sig från sjukhus behöver man iofs inte så mycket av hemma, men man kan ju alltid sätta i system att hålla släkten försörjd.. underbart tips för er som har hand om matbeställningarna på avdelningen är annars att beställa ett par extra portioner, jag har inte tagit med mig mat till jobbet på 3 månader!

 3. Free everything says:

  Att jobba inom transportbranschen är fan underbart. Man ska inte pissa i sitt eget bo heter det, men det skiter jag i. Är man bara försiktig så kan man stjäla vad som helst. Under en period körde vi ut såkallade hem-PC datorer till kunder, och det var inte särskilt svårt att lasta två extra och leverera till bagageluckan i den egna bilen. Nu för tiden blir det mest mat jag stjäl, men jag har sett mycket platt-tv på sistone… 🙂

 4. Gratis kläder says:

  jag jobbade på en second hand affär förra året, är lämnade folk in skitmycke kläder, skor, småsaker etc (jobbade i centrala sthlm) och de va fett mycke frächa och dyra saker (typ prada, guci kläder som tanter lämnade in) så jag snodde dom o sålde på ebay. sen av de massa företag som skänkte saker till oss (typ gratisprov på godis o annat gott) så vi fick flyttkartonger med de, bara att sno! sen kunde man bara gå in på lagret o sitta på en stol o slå in porslin i papper om man va lat eller bakis. fick bra betalt, o min chef va punkare. men fan, tjänade ihop några tusen på de där jobbet. fick bra timlön oxå.

 5. Svälter! says:

  Fyllde 20 lagomt till att Alfakassa-reglerna skulle ändras till att man var tvunget att ha jobbat ca 80/h månaden i ett halvår för att man ska kunna få ersättning, vilket jag aldrig haft möjligheten att göra, trots att jag som galet sökt jobb. Men som moderaterna säger: “Folk är bara arbetslösa för att de vill det.” Då tänkte jag att jag kanske kunde söka hjälp hos Soc, tills jag fått ett jobb, men icke sa nicke. Mina föräldrar har nämligen sparat ihop en fond åt mig på ca. 70.000kr, med ett förbehåll på. 2011 får jag dessa pengar, inte en dag tidigare. Detta innebär alltså att pengarna på kontot är mina föräldrars, och inte mina. Dock kan pengarna tas ut med föräldrars påskrift, mot en avgift på 50% av det som ligger på kontot. Soc idkar på att jag ska få mina föräldrar att skriva på, mot sin vilja, och bränna 35.000kr av deras pengar som de har slitit ihop och tänkt ge mig 2011, och vägrar bistå med något som helst ekonomiskt hjälpmedel till mig. Trots att mina föräldrar enligt svensk lag INTE är ersättningskylldig mig, så tvingar Soc dem till att betala för mig ändå, genom att svälta ut mig.

 6. Stämpla says:

  På mitt förra jobb hade vi en stämpelklocka där vi skulle stämpla ut när vi gick på lunch. Lunchen var flexibel så vi fick ta den när vi ville och vara borta upp till två timmar. Minimum var en halvtimme och tiden vi var borta drogs såklart från ens arbetade timmar. Jag brukade stämpla ut max en halvtimme och sen vara borta i upp till två timmar. Jag kunde också stämpla ut på lunch, gå tillbaka och jobba och sen gå och stämpla in efter en halvtimme. Sen kunde jag alltså lämna arbetsplatsen i upp till två timmar utan att nån tyckte att det var konstigt. Sen fick jag visserligen sparken, men det är en annan historia.

 7. Postsorterare says:

  E väl inget man tjänar på direkt men jag sitter på postterminal dagarna i ändan och sorterar post mot dålit betalt plus att jag jobbat där 4 år utan att få fast anstälnning så ja börjar bli jävlit less på ledningen. som en liten protest så sorterar jag all post fel varannan dag, detta har jag gjort nu i 1 år utan att nån märkt minsta lilla, extra roligt när det är tidningar (gärna kristna) då blir det mer surr om att det kommer försent

 8. Konsten att bli sjukskriven says:

  Jag har jobbat hos min arbetsgivare i tre månader på vikariat. Jag fick sparken den 1 april, med en månads uppsägningstid.
  Lönesystemet på arbetsplatsen är fantastiskt, man får sin månadslön för månaden den 25 samma månad som lönen gäller för. Övertid och sjukfrånvaro dras på nästa månadslön.
  Resultatet blir att jag som fått sparken, i princip kan sjuksriva mig hela månaden utan att förlora ett öre på det. Speciellt efterssom jag inte har arbetat över någonting.

  Efterssom jag inte kan få något sjukintyg på att jag är sjuk, pga sjukvårdens galet långa köer, så får jag sjukskriva mig sju kalenderdagar i taget, jobba två-tre dagar, sen sjukskriva mig igen. Detta gillar ju självklart inte min arbetsgivare. Därför fick jag ett samtal av min arbetsgivare idag där jag fick veta att det var lika bra jag sjukskrevs återstoden av min arbetstid utan att behöva sjukintyg, hon menade att de skulle betala min sjukskrivning. När jag kollade mitt konto, så hade de inte dragit någon sjukfrånvaro på min kommande lön.

  Frågan som då uppstår är: Kommer jag att få pengar nästa månad, som jag egentligen inte skall ha, bara för att jag sjukskrev mig?

 9. Växus says:

  Jag och min kompis sommarjobbade på Växus när vi hade slutat 9:an. Det fanns en jobbig arbetsledare som kallades “krukan” som alltid skulle ha ut oss i solen och rensa bland margeritorna eller pelagonerna. Extra jobbigt var det för min kompis som var dödsmetallare och inte ville bli solbränd. Det var svårt att komma undan “krukan”, men vi lyckades smita undan i hammokarna där vi kunde ta oss en lur varje eftermiddag efter lunchen.

 10. träffade en medarbetare på pizzerian says:

  jobbade på ett industriföretag som nån kvalitetskontrollant.. brukade “jobba upp mig” så jag kunde ha rast en 1 timme nånting för att sen jobba en 10 minuter osv.. satt och läste böcker och var på datorn.. på en “inofficiel” rast drog jag till pizzerian för att käka en pizza.. där var en ansvarig kontrollchef.. lite pinsamt….

 11. Dubbel lön says:

  Jobbade några år på ett av landets största företag som kontorist på försäljningsavdelningen. Hade ganska dålig lön. Min kollega som började efter mig fick mycket högre lön, hon lyckades sälja sig bättre antagligen. Då kom jag på att använda min sons företag, han är rörmockare. Han har ju rätt att fakturera. På avdelningen hade vi ibland extrapersonal för att vi hade så mycket att göra. Vi hade flexibel arbetstid också, det var på den tiden ganska ovanligt. Jag gjorde så att jag såg till att jag började först på avdelningen av alla, det räckte med ca 5-10 min, bodde några kvarter bort bara. Jag sa att jag hade börjat så himla tidigt så jag kunde gå hem redan vid 14-tiden på dagen. Hade då jobbat redan i 8 timmar och jobbat in lunchen. Jag “erbjöd ” mig att jobba extra, när jag vilat mig lite hemma, men via min sons företag. Det var O´kej för chefen, bara vi hann det vi skulle nu under högsäsongen. Alltså jobbade jag hemma vid min egen dator med alla listor och utskrifter som skulle göras och fakturerade fett via sonens firma min arbetsgivare. Jag dubblade alltid tiden i fakturan. Chefen kunde ju inte uppskatta hur många timmar per vecka som gått åt till mitt flotta erbjudande. Bra också tyckte chefen att vi inte tog ut så mycket övertid, det hade personalavdelningen sagt till om. Företaget skulle inte slita på personalen under högsäsongen. Hellre då ta in konsulter. Jag var dessutom den som konterade och kontrollerade alla inkommande fakturor som chefen skulle attestera sen. Under de där åren varje högsäsong fick jag dubbel lön på det sättet. Och ärligt, vi hade inte så väldig mycket mer att göra under högsäsongen. Det var bara chefen som trodde när han såg alla övertidslistor och konsultfakturor. Är lite osäker om det skulle gå idag, men prova kan man ju alltid om man har ett eget företag i släkten.

 12. Tjenare!

  Jag har precis startat en nättidning med namnet “De Tystas Röst”.
  Den riktar sig till de svaga, tysta grupperna i samhället, och
  adressen dit är:
  http://four.fsphost.com/dtr/index.html

  Tänkte det kanske var av intresse för er, och om ni är
  sugna på att länka till den från er sajt, så skulle det uppskattas.

  Tack förresten för er otroligt underhållande sajt!
  Den har gett mig MYCKET nöje!!!

  Ha det!
  Mvh,
  Chefredaktören för “De Tystas Röst”.

 13. Den perfekta praon says:

  När jag gick i nian så praoade jag och en polare på ett ganska stort lokalt företag som tillverkade hydrauliska maskiner.
  Jag tror aldrig att jag slappat så mycket i hela mitt liv. Dagarna började med att vi drog i gång datorerna på vårt “egna” kontor som vi tilldelats (eftersom en i den ordinarie personalen var på semester). Framför dem tillbringade vi 2-3 timmar med att spela lite och surfa runt på olika sidor. Efter det tog vi kaffepaus, den varade oftast i 1-2 timmar.
  Vad vi egentligen skulle ha gjort under förmiddagen var att formatera om en dator, istället tog vi sönder hårddisken och sade i slutet av dagen till vår “övervakare” att vi förgäves försökt formatera om den hela dan men sedan märkte att den var riktigt trasig…

  Eftermiddagarna fördrevs med “lagerabrete”. Vi fick i uppgift att sortera en massa skruvar och andra delar och lägga dem i rätt lådor men istället ställde vi lådorna bland nyinkommna varor och dumpade på så sätt jobbet hos en annan person som vi hade anledning att jävlas med (han var en i staden känd rasist).
  Under tiden som vi skulle ha jobbat låg vi och slappade gömda bakom en container i lagret och drack läsk som vi plockat på oss i fikarummet. Vi sparade alla kaffemuggar och alla läskflaskor vi använt under 2 veckor och fyllde nästan en hel flyttlåda…

 14. Kontorsjobb says:

  Har jobb i sommar på ett företag som gräver och installerar bredband. Har jobb som är ganska flexibelt, jobbar jag på kontoret kan man alltid se lite fundersam ut så chefen tror man arbetar hårt och spela spel samtidigt. Har jobbat ute iblland också, ensam, med bil. Så jag kan ta lunch i förtid och slöa lite extra. Sedan kan man alltid lägga till en timme eller två extra på löneblanketten som jag skickar in själv:)

 15. Fet semesterkassa + Bostadsrätt says:

  Jobbade i ca 2,5 år på en av de större hamburgekedjorna.
  Efter en månad blev jag arbetsledare, ett misstag av företaget kan man säga.

  Varje arbetsdag i 2,3 år stal jag i snitt 1300 kr OM DAGAEN!
  Detta lyckades jag med genom att dels strunta i att slå in produkter i min kassa. Jag hade en regel; 150 kr per timma.
  Jag makulerade även köp i arbetskamraters kassor, (inget som de på något sätt led av eller visste om).
  Som om detta inte var nog stal jag konstant råvaror och prylar från arbetet samt åt gratis minst en gång om dagen.

  Allt detta kom jag undan med efterssom jag var arbetsledare och hade full insikt i alla system samt möjlighet att slå in motsvarande råvaror som jag stal för som “waste”, (spill, kross, överproduktion).

  Jag sa upp mig när företaget bytte kassasystem till ett som loggar vem som gör allt.
  Men men, vad gör det. Under min tid på företaget stal jag för ca 800 000 kr, varav 720 000 i kontanter. Dessa pengar har jag köpt en bostadsrätt för samt rest jorden runt i fyra månader.
  Tricket är att betala ALLT kontan, all lön som kommer in på kontot sparas på eget sparkonto och aktier.

  Sista veckan stal jag även presentkort för 29 500 (med blankt sista gilltighetsdatum)

  Bor nu mkt centralt i Göteborg, allt detta tack vare hamburgare!

 16. Spärrvaktsjobb says:

  Hej! Jag jobbade i tre år som spärrvakt och vad som är maskning och inte när man har ett sådant jobb är inte lätt att säga. Hur som helst är det enda man behöver tänka på att vara där i tid, sedan är resten skitsamma. Det sa de redan första dagen, i princip. Jag jobbade mest nätter och brukade gå därifrån två timmar i förväg. Det var inga problem alls med det. Ett helt värdelöst jobb som helt illustrerar arbetets förlorade mening. Bra sida, good show! Maska på där ute. Ingen kommer att tacka er för att ni ägnar er åt det meningslösa!

 17. Städerska says:

  Jag brukar jobba som städerska för att få lite pengar att leva på. Det är ett skitkasst jobb där alla ser ner på en och där lönen suger otroligt mycket men det finns en del bra saker med jobbet. Du har tillgång till olika förråd och kontorer och när ingen ser på så kan du maska olika grejer som hushållsmedel. Du kan även sova när ingen ser på genom att ockupera vilorummet. Jag brukar göra det. Jobbar du själv så kan du sluta ett par timmar tidigare, du kan även maska ett par överfulla svarta sopsäckar med pantflaskor då man, som städerska, har tillgång till soprummet. Man kan även maska en del mat och skippa ett par usla uppgifter. Det gör jag ständigt.

 18. God dag.
  Jag sommarjobbade på en industri i Göteborg. Det var tråkigt.
  Så nu i höst pluggar jag ett kul program på Göteborgs universitet.
  Är sugen på att starta ett eget företag när jag är färdig med plugget.
  Då ska jag vara jättesnäll emot mina anställda och ge dem en hög lön plus fika och sånt.
  Elaka chefer= dåliga chefer.
  99% av alla som “maskar” gör det pga att deras chefer betalar för lite i lön och/eller är allmänt elaka och dumma i huvudet.7
  / Juristen

 19. Arkivarie says:

  När jag träffar folk på krogen och berättar att jag är utbildad arkivarie så brukar det uppfattas som rejält boring. Boo-Ya säger jag; ni har inte fattat nåt. Lyssna upp nu kidz så ska farbror berätta hur ni går alla slappa/stimulerande humaniorautbildningar som mamma och pappa säger “att det får man aldrig jobb på”, sedan hoppar på en till två terminers arkivkunskap. Ni går sedan ut till en rätt blomstrande arbetsmarknad. Fördelen med att jobba som arkivarie är att ingen annan på myndigheten vet vad du egentligen gör. Ingen vill heller gå in i det “dammiga arkivet”. När ingen vet vad man gör kan man göra lite vad man vill. Gå distansutbildningar på Internet, läsa, ta 2 timmar lunch etc. Sova fungerar också alldeles utmärkt. Varför ta ut en karensdag när man lika gärna kan vila av sig febern på jobbet? Ingångslönen är dessutom på 23 000kr; mer än för vissa civilingenjörer. De arkivarier som jobbar på riktiga arkivmyndigheter, som Riksarkivet, har ofta även för vana att skriva för dem själva meriterande böcker på betald arbetstid.

 20. klyftorna växer says:

  var smart maska jag jobbar som undersköterska på ett demensboende. jag maskar i form av att jag sätter mig ner med de boende och finns till för dem istället för sköterskor och chefer. har inte mycket över till min chef som jag tycker är skit. men vilka chefer är inte det?

 21. Hunddagis says:

  när jag jobbade på hunddagis så skulle man rasta hundarna en timme per gång. Då brukade jag gå hem till en nära vän som bår nära hunddagiset och sitta där tills timmen var slut och fikade 😀 bästa jobbet.Hundarna fick vara i balkongen 😀 hahaha

 22. Två månadslöner för sex dagars jobb says:

  1999 jobbade jag på Scantech och packade reservdelar till lastbilar. Jag hamnade i en konflikt med en surgubbe redan efter ett par dagar om val av radiostation. På min sista dag så kände jag av smärtor i magen och satte mig ner för att vila en stund. Då säger gubbfan att jag kan åka hem. Sticker upp till chefen och säger som det är, att gubben är på mig utan anledning. Gubben går upp efter mig och pratar han med.

  Jag går upp och snackar med chefen ytterligare en gång och säger att jag kan byta avdelning, men han säger att så jobbar vi inte här.

  Eftersom jag var rätt kaxig när jag gick upp och självsäker på min sak så beslutar han sig för att skriva ut en check på två månadslöner. Jag antar att han inte ville att jag skulle snacka om att produkterna som dom sålde i plomberade påsar som det stod “Made in Sweden” på i själva verket kom från Taiwan och Korea.

  För pengarna gick jag samma dag och köpte min gitarr för 17700 kr som jag egentligen hade tänkt spara ihop till.

 23. Kockens bästa tips... says:

  Skriv alltid ned fler saker på miselistan än vad som behövs göras.
  Se alltid upptagen ut när köksis frågar hur du ligger till för kvällen även om det är coola bananer, titta gärna bekymrat på miselistan också.

  Spar alltid saker som “ska göras varje dag”, t ex plockade örter osv.
  Om du har tur funkar det nästa dag också, mindre jobb alltså.

  Maska på arbetsmoment som ska göras varje dag. Då har du mer tid på dig när du sitter i skiten.

  Cigg är alltid bra att ha med sig om du jobbar med rökare, undvik att göra deras jobb.

  Se till att du får med dig en schysst köttbit till kvällsmackan när du går av passet.

 24. Prao på ICA says:

  Jag fick en praoplats på ICA i nian. Inte vilken affär som helst utan en som låg på vischan, en timmes promenad från mig. Började 8 på morgonen och slutade 4, en timmes lunch, standard. Jag kom dit i tid och anmälde mig som praoeleven hos personalen och 20minuter efteråt när butikschefen satt mig i kylrummet för att plocka varor sa hon att jag hade _grova attitydproblem_ (!) pågrund mitt sätt att komma in och anmäla mig som praoelev. Vet inte vad hon hade emot mig. I varje fall fick jag stå och plocka varor i kylrummet i 3timmar irad varje dag och andra skitsysslor och sen bli behandlad utan den minsta gnutta respekt och konstant övervakning trots att butikscheferna var helt jävla värdelösa på att dirigera arbete, om det inte vore för min otroliga tristess så skulle jag kunna maska hela dagen. Butiken stod och föll på hjärntvättade företagspatrioter som nästan gjorde allas jobb. Inte ens lunch fick jag. Men det är lugnt, sammanlagt tog jag varor för flera tusen under den här veckan för mitt arbete, ser det som lön. Packade varor och sen gå till papp-pressen med kartongerna, då kan man ju alltid glömma en kartong med valfritt som man sen stoppade på sig så mycket som möjligt av. Att sno saker från personalrummet av butikscheferna var också guld värt.
  Tack Ica för min tid hos er!

 25. Den snälla kocken says:

  I min tidiga ungdom så arbetade jag extra på en restaurang i centrala Göteborg, och varje dag så gav jag mat som “blivit” över och gav till mig själv eller någon hemlös stackare.
  Gubben som ägde restaurangen var nästan aldrig där, så vi som arbetade där kunde vara mycket solidariska mot och själva och våran omgivning.

 26. kontorsjobb says:

  En självklar klassiker är att alltid ha två högar papper på bordet när man surfar, knackar någon på kontorsdörren så ha en upptagen min och flytta ett papper från den ena högen till den andra så slipper man extra jobb.
  Den som jobbar via bemanningsföretag kan ofta krydda tidsrapporten med några kvartar här och halvtimmar där, och sen be den mest snälla/gamla/förvirrade chefen skriva under precis innan han ska hem till konjaken på fredagseftermiddagen.

 27. Glida !!! says:

  Jag brukar privat surfa på jobbet, och gör absolut ingenting för jag tycker det är så trååååkigt !! Jobbar på bensinmack !

 28. Glömsk arbetsledare says:

  När jag gick 8:an hade vi en veckas praktik. Jag gjorde min på McDonalds. Fördelen med att ha en chef som är ganska upptagen hela tiden är att hon inte blev särskillt fokuserad när hon gav mig arbetsuppgifter. Om hon sade att jag skulle gå och tömma soporna och torka borden kanske jag tömde soporna. Sedan satt jag på toaletten och lyssnade på mp3 i en kvart-20 min. När jag sedan gick tillbaka till arbetsledaren så sade hon återigen att jag kunde tömma soporna och torka borden. Varefter jag upprepade samma procedur.

 29. Maskning är nödvändigt. says:

  Jag gör så lite som möjligt på mitt jobb. Vem fan vill anstränga sig för en svältlön och för en arbetsgivare som är lika galen som övriga samhället är idag och är av samma typ sociopater som vår regering och oppossition består av?
  Inte jag i alla fall. jag åker hem och sover två timmar varje dag, fikar minst fem gånger per dag och tar minst en och en halv timmes lunch.
  Detta blir totalt fem timmars rast och tre timmars arbete om ens det eftersom jag även måste göra privata ärenden på arbetstid.
  Detta gör jag varje dag eftersom man verkligen behöver ladda batterierna eftersom arbetsgivaren är så in i norden bakåtsträvande och inkonsekvent.
  Risken att brännas ut av bara dråpligheterna är mycket överhängande. Min stackars chef gör så gott han kan genom att “uppmuntra” oss inom de ramar som finns och de ramarna är tyngdpunkten lagd på typ friskvård som man inte hinner med utan att stressa ihjäl sig.
  Jag äter dessutom ofta gratis på jobbet och håller mig ajour med när det vankas till bjudningar.
  Det är så tråkigt på jobbet att det inte går att beskriva. De höga cheferna tillskansar sig allsköns prylar osv och myglar bort skumma siffror i bokföringen. Så vad gör man då? Jo man följer deras exempel fast på sin nivå s a s.

  Gör så ni med. Kör hårt.

  Mvh Ossian

 30. Turas om! says:

  Om man “jobbar” på ett jobb där man stämplar in och ut och vet när bossen kommer och går kan man ju alltid turas om att stämpla in eller ut varandra, så att de övriga kan gå hem tidigare eller ta sovmorgon!

 31. tidningsutdelare says:

  För en tid sen jobbade jag som tidningsutdelare åt metro. Med tanke på hur kul och utvecklande ett sånt jobb är och hur hög arbetsmoral jag har tog det inte lång tid innan arbetsdagarna började gå ut på att göra så lite som möjligt och få ut så mycket som möjligt av min bortslösade tid. Till att börja med chansade jag vissa dagar på att ingen kontrollant skulle vara ute, skippade helt enkelt hela dagen och hade ett “jamen jag stod i uppgången mot sveavägen” på lut. Det allra bästa var när man hade lunchpass och skulle röra sig fritt i ett område med syfte att dela ut tidningar till företag. Fullkomligt omöjligt att kontrollera att veta vart jag befann mig. För att inte tala om “samplingarna” (dvs när man står och delar ut gratis varuprover till folk). Där snackar vi veckoransoner av muffins/läsk/provivahealthshit. Det är typ såna saker som håller gör att jag orkar fortsätta och inte dör understimuleringsdöden, plus att veta att ni är fler;)

 32. Mask i livsmedel says:

  Jag arbetar inom livsmedelshandel. Både som kassa- och golvpersonal. I kassan ges väldigt sällan tillfälle för maskning eftersom att… ja man sitter ju i kassan och då märks det om man maskar. Möjligheten att maska infinner sig vid rasterna och jag brukar då försöka hitta lite möjligheter till att maska ut lite extra rast. Exempelvis genom att gå på toa fastän det inte finns något behov. Det är ju dock problematiskt eftersom att den som avlöser kassan inte kan återgå till sina andra arbetsuppgifter om jag maskar efter rasten.
  Men på golvet. Ja där maskar man ju hur lätt som helst. Det gäller att utveckla ett arbetssätt som får en att framstå som hårt arbetande, men egentligen gör man väldigt lite. Platser där man ges tillfälle till maskning är exempelvis på lagret. Där kan man låtsas “leta” efter något, eller så kan man gömma sig bakom mjölkdisken eller i frysen. Problemet med mjölk och frys är att det blir så satans kallt efter ett tag så man jobbar nästan hellre än maskar. Alternativt tar man på sig en arbetsuppgift som ingen annan vill göra, detta ger en tillfälle att maska legitimt eftersom att ingen annan är beredd att göra det man gör.

 33. Långlunch varje dag says:

  Om man knegar där folk regelmässigt tar lunch 12-13, eller liknande, varje dag så är ju bästa tricket att aldrig haka på utan vänta en stund. Drar du på lunch 12.05 kan du komma tillbaks 13.55 utan problem då de andra ju inte vet ifall du gick precis innan de kom tillbaks.

 34. askassan says:

  akassan är en av de få saker som kan vara bra med facket. I förra höstas/vintras jobbade jag timmar på en stormarknad, varpå jag ansökte om akassa, fast skickade inte in rikigt alla pengar så det blev anledning ngn utbetalning.
  I Våras pluggade jag lite teori på universitetet å fick csn. När sommaren kom anmälde jag mej som arb.sök igen å ansökte om stuidemedel -samt skickade in allt som behövdes- med det gamla vanliga fram å tillbax- av uggiftsbegäran å intygskick. Tillslut gick det igenom och jag fick csn för HELA perioden- alltså ända sen jag ansökte i höstas!! Trots att jag hade heltidsstudier emellan. Det räknades som samma period på 300dagar! Så det blev fyrtio tusen kalla!! Vilket e jävlit schysst då jag kan vara arbetslös ett halvår till !!
  NU har jag börjat jobba extra på dagis – å anmälde dumt nog det till akassan. det skulle jag inte gjort. om man jobbar tvådar på en vecka så får man ingen ersättning alls den vecckan typ. borde ha försökt äta kakan å haft kvar den
  jaja. Kan inte lyckas jämnt!

  Anarko-kommunismen är grejen!! fortsätt fuska/maska/stjäla/kämpa

 35. askassan forts... says:

  SKREGFV FELT ERROR

  ….jag menade att jag skickade inte in alla PAPPER ( inte pengar).
  förra hösten så det blev ingen utbetalning, då!

  längre ned ska det stå uppgiftsbegäran och intygsskick. Jag är för snabb pga upphetsning när jag skriver. Brinner för vår “sak”

 36. Stoppa praktikslaveriet! says:

  Låt praktik kosta mycket pengar

  Efter alldeles för många prakikjobb i mitt förflutna, platser som man vanligtvis hamnar på eftersom arbetsförmedlingen har ett hemligt arkiv med tiotusentals platser. Bolag som därför hellre vill fylla yrkespositionen kostnatsfritt via praktik utan att annonsera om vanlig arbetskraft. Kan man konstatera att; det handlar om snålhet, och att ditt liv eller din arbetskraft inte värt något. Du kommer inte få ett jobb där efter praktiken för “dom har inte råd att anställa just nu (men hör av dig i framtiden)” sedan får du gå och dom sätter en ny praktikant igen på samma position.

  Vi är en slavklass och idag är detta system mycket utvecklat. De har praktiskt tvingat in den i över 20 års tid. Vanliga jobb existerar inte längre, det är en myt. Allt tack vare det dolda praktiksystemet på AF. Jag har bevittnat arkivet personligen, men det var inte menat att jag skulle se det däremot. Men nu vet jag att det finns, och att det innehåller tiotusentals praktiker bara i Göteborg.

  Vi har en lösning på detta, en plikt för varandra, att låta praktikarbetaren vara mycket, mycket dyrare än en vanligt avlönad arbetskraft.

  Hur? Ställ till med besvär, stjäl, förskingra, ta inte vilken skit som helt från dem, var jobbig. Låt det kosta både ekonomiskt och mentalt för dem. Kräv enorm respekt från dem. Skapa också egna svartlistor med bolag och namn som du kan dela med dig av till andra. Varför inte här.

  Det gör jag själv. Ett exempel var en av de praktiker jag hade, där UC gav mig 1495:- i månaden för ett lagerjobb. Där arbetade kanske 25-30 personer, men tro det eller ej jag stod säkert för 40-50% av de utförda arbetet dagligen. Efter 6 månader skulle jag få normal betalning, skriver på ett kontrakt, som visade sig vara en fördubbling av UC-tiden sedan. Så 6 månader till med samma lön, då small jag av. Stal dagligen, skrämde livet ur de flesta där, var mycket uppkäftig, vägrade ta olika sysslor. Dom försökte få bort mig men det gick inte, så de testade att ligga i bakhåll när jag stal, hoppa fram och säga “Vad håller du på med?”, men det spelade ingen roll, jag stal vad jag ville ha framför näsan på dem istället då, och inte kunde dom göra något åt det. Tog drickor, kokosbollar, proppade dem i munnen rakt framför ögonen på dom, tog saker jag ville ha, fick kollin att försvinna från lastpallar under varumottagningen mm. De hade minst 4 krismöten om mig bakom ryggen, resultatslöst. Och när tiden äntligen var slut jublade dom. Men då lyckades jag få en städtjänst med halvtid och lönen 6500:- per månad efter skatt, på samma plats hos städfirman som de anlitade. Så jag knäckde dom mentalt och var mycket besvärlig tills de tvingades att avsluta ramavtalet med städbolaget. Det var minst 8 månader till av dagliga verbala förnedringar dom fick utstå. Dom vet att det var fel att lura mig på kontraktet, så vad kunde de göra? Ringa polisen och säga att “Den här personen som vi lurade blev arg…”

  Det är många platser jag bett dra åt helvete, och att dom kan stoppa jobbet i sitt arsle. För att när jag märker att de utnyttjar praktikanter men har pengar, och du inte kommer få vanlig anställning, så får dom ångra sig. Minsta felaktiga ord från dem då startar mig.

  Sätt hårt mot hårt, förtryck förtryckarna, stjäl från tjuvarna, förnedra dom tillbaka. Ta vad du förtjänar, får du det inte i lön, ta ut det i material och annat.

  Låt Praktik höra till det förflutna, stoppa slavklass-samhället!

 37. Vikarie på grundskola says:

  Brukade jobba som vikarie på en grundskola där jag bodde. Var egentligen inte svårt att få tag i jobbet heller, gick bara dit en dag och sa att jag ville vikariera, de sa helt enkelt att de skulle ringa när de behövde mig. På skolan jag var hade de inte mycket koll alls, brukade dryga ut timrapporten med en halv- eller heltimme varje dag. Lektionerna var också rätt trevliga, brukade helt enkelt säga åt ungarna att göra vad de ville, så länge de inte störde de som ville jobba. Sen var det bara att sätta sig nånstans och bläddra i nån bok eller tidning som fanns till hands.

  Var med ett gäng sexåringar ett tag också, tyvärr då alltid tillsammans med minst en annan lärare, men det var ett riktigt schysst jobb i alla fall, speciellt fritids. Man satte sig helt enkelt vid ett bord med några ungar och pysslade i några timmar. Inte mycket utrymme för maskning eller dylikt (utom att dryga ut timrapporten, givetvis), men ett rätt roligt jobb ändå.

 38. Mjölk says:

  Om man jobbar på en skola eller restaurang kan man fylla på mjölk från mjölkautomaten. Visserligen är mjölk ganska billigt, men ändå.

 39. Rökpauser på ålderdomshem says:

  På de ålderdomshem jag jobbat på har vårdpersonalen mer eller mindre medvetet fått så många boenden som möjligt att röka. Detta innebär att man kan ta ut 4-5 stycken gamlingar på balkongen, ta en cigg eller två med dem och bara chilla i nån halvtimme. Till chefen säger man sen stolt att man hann ta ut dem på fritidsaktiviteter. Nu kanske ni tänker att det är osjysst att få gamlingar att röka, men när du tänker efter är det ju gamla människor som kan röka med gott samvete, de har ju inget att förlora bara niko-kickar att vinna.

 40. […] Tipscentralen “Detta är säkert inte något nytt för någon. Men det är rätt fantastiskt hur mycket pengar man tjänar varje år på att sno toapapper från jobbet. Det blir några hundralappar…” […]

 41. Äldreomsorgen says:

  Jag jobbar på ett kommunalt äldreboende på en avd för dementa. Min lön är skitdålig vilket medför att jag drygar ut den lite genom att stjäla diverse hushållsartiklar som man behöver hemma, disktrasor, diskborste, hushållspapper, handkräm, kaffefilter, plasthandskar m.m. Finns mycket pengar som jag sparar genom att sno de där sakerna. Sen kan man ju sätta sig ner med en kopp kaffe lite då och då med en pensionär och låtsas att man har socialt umgänge och på så sätt få en välförtjänt paus i arbetet.

 42. personal inom attendo eller äldrevård överhuvudtaget är så nedtryckta, att de anklagas att de maskar, gör inget på jobbet, vilket är absurt inger

 43. Ny bok! says:

  http://www.bokus.com/bok/9789140671370/arbetssamhallet-hur-arbetet-overlevde-teknologin/

  Här jämförs och sågas i tur och ordning dom olika “arbets- & social- pedagogiska” institutionerna inom samhället.

  Många elaka skratt per krona fick jag ut av den här boken som jag faktiskt betalade för!

 44. Sitt på muggen och läs says:

  Brukar sitta på muggen och läsa en stund i min smartphone. På så vis får jag mera kunskap och kan lära mig det jag tycker om.

 45. I never gonna work another day in my life says:

  Sprang på din fantastiska sida av en slump och tänkte jag måste tipsa om denna grymma låt. Vet inte om den varit med redan…

  http://www.youtube.com/watch?v=jE7Zv6d-HUA

  Ha det gott!!