Den Arbetsskygge, del 2: Att förhala och förtala

Det har nu gått en månad sedan jag åkte hem från jobben för sista gången. Sommaren är här och att arbeta är det sista jag känner för. Den senaste månaden har varit rena himmelriket. Jag har hunnit med allt det där man önskar att man hann med. Jag har hunnit umgås med min familj, passa mina syskonbarn, målat om hemma, börjat arbeta med massor av små egna projekt (inkl. denna dagbok) och jag har även hunnit med att göra ingenting. Jag trodde aldrig att det kunde vara såhär bra.

Men problemet är att få det att räcka så länge som möjligt. Som tur var hade jag kunnat spara undan lite pengar från mina senaste löner. Jag hade också en gammal skuld från min förre arbetsgivare jag kunde kräva igen. Sen så kommer snart lite skatteåterbäring som kanske kan förlänga mitt sommarlov lite. Eftersom det råder konflikt mellan mig och min förra arbetsgivare så har jag inte kunnat söka några nya jobb. Vilket passar mig bra. Jag var noga med att skriva in mig hos AMS min första arbetslösa dag. Men såhär i slutet utav terminen så går AMS på knäna och allt går i snigelfart. Det tog mig nästan en månad att få tid med min handläggare. Som dessutom är ny på min arbetsförmedling. Och när vi satte oss ner så hade jag allt redan uttänkt från början.

Facket skickade förhandlingskallelser till min före detta arbetsgivare. Men någon på jobbet (tack skall ni ha!) fixade så att brevet kom bort. Vilket gjorde att facket fick planera en ny tid för möte och skicka ut en ny kallelse. Jag berättade även att min chef brukade slänga alla fackliga brev utan att öppna dem. Allt för att höja stridslusten inför kommande förhandlingar. Det nya mötet ska äga rum nästa vecka. Alltså efter mötet med min handläggare på AMS. Detta ledde till att vi inte kunde säga så mycket mer än, “Jaha, just nu kan vi inte säga så mycket. Men vi hörs om några veckor igen.”. Det enda problemet är att jag inte får ut någon ersättning från A-kassan. Eftersom förhandlingarna mellan facket och min arbetsgivare kanske resulterar i att min uppsägning ogiltigförklaras. Detta kommer inte att ske men det resulterar i att jag inte får ut någon ersättning från A-kassan för än konflikten är klar. Men då får jag ut ersättning retroaktivt i en klumpsumma. Så om jag lever snålt fram tills det så skall nog allt gå bra.

Drömscenariot är att jag får ut skadestånd från min förra arbetsgivare plus retroaktiv ersättning från A-kassan. Då kan jag ta det lugnt hela sommaren. Men det finns endel hinder på vägen förstås. Nu skall jag till biblioteket och hämta ut de där böckerna jag aldrig haft tid att läsa.