Den Arbetsskygge, del 3: Seger och Segel

Jag har lyckats smita iväg ifrån AMS ytterligare en vecka. Fackets förhandling sköts upp ytterligare en vecka p.g.a. förhinder. Så jag skickade snabbt ett mail till min handledare på AMS och stack ut på landet. Så nu har jag spenderat en vecka med att bada, sola och grilla. Dessutom så tog jag med mig en liten dator ut på landet och lärde mig lite grunder i ljudredigering.

Men igår var jag tvungen att komma hem och ta del i de fackliga förhandlingarna mellan mitt fackförbund och min förra arbetsgivare. Och segern är helt på min och mina arbetskamraters sida. Jag får ut en till månadslön eftersom jag haft rätt till ytterligare en månads uppsägningstid. Sedan får jag också ut den semesterersättning min arbetsgivare hållit inne med. Och sist men inte minst får jag tio tusen i skadestånd p.g.a att jag fått lida utav processen. Med skatt och sociala avgifter kommer detta att svida lite i plånboken hos min arbetsgivare. Och själv så har jag tryggat sommaren ut ifall a-kassan skulle strula till det.

sommar.jpg

Mina f.d arbetskamrater passade på att gratulera mig och berätta att stämningen nu var på topp på jobbet. Resten utav gänget har gått med i facket och är beredda att gå i strid om arbetsgivaren försöker sig på något mer. “För mig är det som att jag fått nita den där jäveln själv!” förklarar en utav mina arbetskamrater när jag ringer. “Dom är inga mäniskor utan dom är rena rama skiten hela högen ska du veta” fortsätter han glatt och upphetsat.

Nästa steg är planeringsmöte med min handläggare på arbetsförmedlingen. Inget jag ser fram emot precis. Men jag skall försöka skjuta upp det någon vecka till. Jag tänkte ringa och berätta att facket nu väntar på att medlingsbudet skall skrivas på av alla parter (dvs. mig själv eftersom jag inte var med underförhandlingen). Så jag återkommer när allt är helt klar. Jag har inte tid att söka jobb nu. Det är ju sol ute och min mors semester har precis börjat. Och vi har en massa museebesök inplanerade nu när stadens museum blivit gratis.