Reinfeldt är en lat jävel

FredrikI veckan som gick låg jag hemma med hög feber och ett gäng upplösta treo-tabletter flytandes runt i blodomloppet. Allt jag orkade göra var att titta på TV, trodde jag. För vems hånfulla leende mötte jag när jag slog på svt24, där jag låg och svettades i min soffa? Det var en skallig jävel som försökte försvara ett förslag om hårdare tag mot sjuka som hade lagts fram av en annan jävel i hästsvans.

Nu skall jag inte kommentera regeringens tydliga brist på fördelningspolitik när det kommer till hår. Utan det jag reagerade på var att man nu vill att arbetsgivare skall börja kräva ut sjukintyg från första sjukdagen. En sjukdag som helt finansieras utav de sjukskrivna själva. Den skalliga jäveln hävdade att det var häftigt att läkare tvingades sitta och skriva sjukintyg åt förkylda kontorsarbetare och byggarbetare med kraftig mensverk. Och än mer upphetsad blev den skallige när han målande beskrev alternativet. En ännu högre sjuknärvaro på våra arbetsplatser.

Kalender

Där låg jag än mer snurrig i skallen än vad all förkylningsmedicin redan gjort mig. Jag kunde helt enkelt inte förstå varför den skallige stod där och nickande log mot hästsvansen. Ett tag försökte jag vifta bort känslan och skylla på mitt sjukdomstillstånd, men jag var bara tvungen att försöka förstå vad dom egentligen menade. Så jag letade mig till slut fram till den skalliges hemsida. Och plötsligt hittade jag det. Fredrik Reinfeldts Kalendarium stod det på en länk.

Vad den skallige jäveln hela tiden förstod var det faktum att det är på jobbet man kan lata sig som mest. Det är jävligt arbetsamt att var sjuk eller arbetslös i dagens Sverige. Men om man har ett jobb kan man gott ta sig en rast eller två. Den lismande hästsvansens nya “jobbpolitik” klingade plötsligt helt annorlunda i mina öron.

Den där skallige jäveln kommer vi att gilla tänkte hela Maska.nu.